top of page
  • Cem Galip KAHVECİ, PCC

BAŞIMIZ SAĞOLSUN :(


BAŞIMIZ SAĞOLSUN :(

Kişisel gelişim ile ilgili yazımda konuyu daha, bilgilendirici ve deneyimsel olarak ele almıştım. Okumayanlarınız varsa tavsiye ederim, bir göz atın isterseniz. Sonuçta herkesin dağarcığına yeni ve faydalı bir şey ekleyecek mutlaka yeri vardır. Ancak o yazıyı yazdığım zaman biraz daha dingin bir atmosfer vardı. Bu yüzden genelleyici bir tavır ile yazmıştım. Ancak bugün aldığım haber ülkemiz açısından çok üzüntülü, kahredici, can acıtıcı bir renkte olunca aklıma kişisel gelişim ile ilgili yazım geldi. Yok, öyle tam yeri gelmişken reklam yapma zamanı dedirten bir şey değil bu Allah aşkına... Bu menfur olayı dizayn edenler ve uygulayıcıları acaba bir kaç fazla kitap okuyup kendilerini geliştirmek için az da olsa biraz vakit ayırabilselerdi ülke çapında acı çektirip, nefretle anılacakları bu ve bunun gibi sayısız olayları planlarlar mıydı?

Sizce? Bence hayır. Yapmazlardı. Çünkü gelişimine mesai harcamış, emek vermiş biri insanın değerini çok iyi kavramış insandır. Burada bahsettiğim akademik gelişim değil, zira tarih çok yüksek eğitimli hatta dahi katillerle dolu. Benim kastettiğim, insani gelişim, toplum içinde yaşama, geliştirilebilir pozitif katkılar, kısacası iyi insan olma. Hadis-i şerifte açıkca belirtildiği üzere 'İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır'. Bunun için kendini ilerletmek ve kendine yatırım yapmak gerekir, bu yatırım neticesinde çevresine yararlı ve yardımcı olabilmektir, nasıl düşünür kötülüğü.

Aksine bu tür vahim şeyleri takvimlerine koyanlar mümkün olduğu kadar bu duygudan ve düşünceden uzak tutulmaya çalışılıyor. Öyle olmak zorunda. Aksi takdirde işin içine, bilinç, merhamet, barış, birlikte başarma, mutluluk, huzur gibi evrensel insanı değerler giriyor. Bu değerlere sahip bir insan evladından nasıl olurda terör beklersiniz.

Bu ve bunu gibi yaşadığımız sayısız menfur olaylardan ötürü çok canımız yandı.

Tüm Türk Milleti'nin tekrar başı sağ olsun, BAŞIMIZ SAĞOLSUN...

60 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

ZAMAN

bottom of page